top of page

Sfintii la care trebuie sa te rogi pentru a avea o casatorie fericita

Astfel, pentru cei care plănuiesc să se căsătorească sau care sunt deja căsătoriți, dar își doresc un mariaj binecuvântat și fericit, există câțiva sfinți către care își pot îndrepta rugăciunile .


Sfântul Spiridon

Sfântul Spiridon este cunoscut drept sfântul care îți părăsește racla. Mai exact, se spune că acesta își părăsește frecvent racla pentru a-i ajuta pe oamenii care au probleme și care au nevoie de sprijinul său. El este considerat un mare făcător de minuni, iar rugăciunile către el ajută la întemeierea unei familii stabile și fericite. Mai mult, este cunoscut faptul că rugăciunile la Icoana Sfântului Spiridon le ajută pe femeile care nu pot rămâne însărcinate să aducă pe lume copii sănătoși. Icoana făcătoare de minuni se află la Biserica „Sfântul Spiridon Vechi'din București și este vizitată anual de multe femei care întâmpină greutăți în a da naștere unui copil.


Sfântul Mina

Sfântul Mina este un alt sfânt la care se pot ruga credincioșii care își doresc o familie fericită. Acesta este cel care îi ajută pe cei care au fost păgubiți, dar multe persoane au simțit puterea acestuia și atunci când au întâmpinat probleme în viața de familie. Astfel, Sfântul Mina îi ajută pe oameni să depășească cele mai grele probleme ale vieții și le oferă liniște sufletească. Sfântul Mina este sărbătorit în fiecare an pe 11 noiembrie.


Sfântul Efrem cel Nou

Sfântul Efrem cel Nou îi ajută pe credincioși să își vindece rănile sufletești. Astfel, există mai multe rugăciuni care pot fi rostite de cei care își doresc copii, pentru înțelegerea în familie sau pentru binele casei. Mai mult, cei care își doresc să se căsătorească se pot ruga Sfântului Efrem cel Nou, iar el le va îndeplini dorința.

Sfântul Efrem cel Nou este sărbătorit pe data de 3 ianuarie, acesta fiind momentul în care au fost descoperite moaștele acestuia.

Sfânta Irina

Sfânta Irina este una din protectoarele familiei, iar pentru a avea o căsnicie binecuvântată, poate fi rostită în fiecare zi următoarea rugăciune, potrivit crestinortodox.ro.

Troparul Sfintei Muceniţe Irina

Glasul 4

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Irina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Condacul Sfintei Muceniţe Irina

Glasul 3

Fecioara astăzi…

Fiind împodobită cu frumu seţile fecioriei, Fecioară, şi încununându-te cu stema mucenicilor, Irina, şi stropită fiind cu sângele muceniciei, şi strălucită cu minunile tămăduirilor, cu dreaptă credinţă muceniţă ai primit harul de biruinţă pentru chinuirea ta.

Sfânta Irina este prăsnuită în fiecare an pe data de 5 mai, iar aceasta este considerată mesagerul păcii.

372 afișări0 comentarii

ความคิดเห็น


bottom of page